Étape par étape

“Étape par étape ”  je program za rano učenje baleta  u okviru redovnog vaspitno-obrazovnog rada. Namenjen je deci od  3 godine do polaska u školu.

[supsystic-gallery id=1]

Vežbajući i igrajući balet, telo postaje lepše i gracioznije, povećavaju se disciplina i koncentracija, razvija se muzikalnost, osećaj u prostoru, estetika. Balet jača kičmeni stub, formira mišiće, utiče na socijalni i kognitivni razvoj najmlađih.
Za najmanju decu, potrebni su najiskusniji pedagozi, koji imaju znanje iz oblasti metodike i anatomije, ali i ogromno strpljenje da deci prenesu tajne umetničke igre. Uz balet se usvaja disciplina, organizovanost, posvećenost, što su vrline koje ostaju za ceo život.
Ne treba zaboraviti da igra može biti i dobra terapija, odnosno da se kroz igru mogu otkloniti ili ublažiti mnogi poremećaji. Danas je zastupljen trend pohađanja rekreativnih časova klasičnog belata za odrasle, jer se veruje da muzika i baletske vežbe najbolje otklanjaju stres.

Zbog jedinstvenosti programa za informacije o:
-Ciljevima programa za decu, roditelje, ustanovu i lokalnu sredinu
-Karakteristikama programa i način rada
-Očekivanim efekatima rada
-Evaluaciji programa
-Artikulaciji časa

Možete nas kontaktirati putem e-maila: usokorakpokorak@gmail.com

®NAPOMENA : Svi podaci sa ovog sajta su vlasništvo USO „Korak po korak“ . Svaka upotreba bez naše saglasnosti kažnjiva je zakonom.